top of page

Waarom Wix? - deel 2

Bijgewerkt op: 20 jan. 2019


In deze serie blogposts ga ik je niet vertellen dat Wordpress, Joomla of welk platform dan ook, geen goede websitemakers zijn. Integendeel! Elk platform heeft uitstekende mogelijkheden om een professionele website te kunnen maken. Ik ben van mening dat je vooral het platform moet uitkiezen waar jij het prettigste mee kunt werken.


Maar als Wix Expert kan ik mijn voorkeur voor Wix natuurlijk ook niet onder stoelen of banken steken.Deze week: Wat maakt Wix tot een veelzijdige websitemaker?


Aan de hand van 5 punten leg ik uit wat er allemaal mogelijk is met Wix. Uiteraard zijn er naast deze punten nog veel meer argumenten te bedenken. De hieronder genoemde punten zijn gericht op het ontwerpen van een website en gaan niet in op de techniek erachter of de techniek met betrekking tot vindbaarheid in zoekmachines.


1. Weet je niet waar je moet beginnen wanneer je een website wilt gaan maken dan adviseer ik je om eerst de templates van Wix te bekijken. Wix heeft tientallen GRATIS kant-en-klare templates klaar staan. Deze websites zijn naar eigen inzicht aan te passen zijn en elke maand komen er nieuwe templates bij.


2. Of je nu een template wilt bewerken of van scratch af aan begint je zult verstelt staan van gebruiksvriendelijke drag & drop editor. Niks geen moeilijk programmeer-gedoe, maar maak simpelweg een keuze uit het menu, sleep het naar de plek op de pagina die je aan het bouwen bent, pas naar wens aan en klaar!


3. Wix biedt uiteenlopende (standaard) functionaliteiten aan die onmisbaar zijn om een goede website te kunnen maken. In het uitgebreide menu van de editor kom je niet alleen zaken tegen als tekstvakken of buttons, maar ook contactformulieren, gratis rechtenvrije afbeeldingen, koppelingen met social media en (al dan niet tegen betaling) premium apps van Wix en derde partijen. Het aanbod is uitgebreid en wordt regelmatig geüpdatet.


Ook websites ontkomen niet aan trends en Wix kan daar natuurlijk niet in achterblijven.

4. Wel eens gehoord van Parallax scroll effect of anchors? Ook websites ontkomen niet aan trends en Wix kan daar natuurlijk niet in achterblijven. Wekelijks voegt Wix nieuwe functionaliteiten of apps toe of voert verbeteringen in bestaande functionaliteiten door om ervoor te zorgen dat jij een website kunt maken die fris en modern oogt en ook zo blijft functioneren.


5. Zelf ben ik ooit gevallen voor Wix vanwege het ontbreken van codetaal, HTML. PHP en programmeren. Maar sinds kort is Wix nog veelzijdiger door de toevoeging van Wix Code. Wix Code is een aanvulling op het huidige aanbod van mogelijkheden en functionaliteiten. Het is nu mogelijk om te programmeren waardoor jouw website nog veelzijdiger kan worden gemaakt dan al mogelijk was. Maar Wix zou Wix niet zijn als ze hier geen kant-en-klare (maar naar eigen inzicht aan te passen) templates en uitlegvideo's voor hebben gemaakt.


Met Wix kun je alle kanten op en het is vooral een kwestie van doen om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Kom je er niet uit of wil je graag eens sparren met iemand over de indeling of het ontwerp van jouw website? Ik help je graag verder!

89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page