Een Wix website met iDeal. Het kan echt! (mei 2018)

Bijgewerkt op: 1 mei 2019

Een webshop en website van Wix in combinatie met iDeal, dat kan! Ook wanneer je digitale producten wilt verkopen via jouw website of een boeking direct (gedeeltelijk) wil laten afrekenen.


Ik kan wel zeggen; EINDELIJK heeft Wix het gefixt. Want vanaf nu is het mogelijk om iDeal als betalingsmogelijkheid toe te voegen aan jouw website met Wix Stores, Wix Bookings en Wix Events.

Wix website koppelen met iDeal

Tot voor kort kon je alleen de betalingsmethodes Creditcard, PayPal, achteraf betalen per factuur of contant betalen activeren. Sinds kort is daar iDeal bij gekomen. iDeal is in Nederland veruit de populairste en betrouwbaarste online betalingsmethode en onmisbaar wanneer jij een product of dienst wilt verkopen en een (aan)betaling vraagt.


Om iDeal te kunnen activeren is een account bij Stripe noodzakelijk. Stripe rekent alleen kosten per transactie en op het moment van schrijven zijn de Nederlandse bedragen nog niet duidelijk, maar Wix én Stripe geven beiden aan dat de kosten per transactie 2,9% + 0.30 USD zijn.

Op dit moment (30 april 2018) is deze service nog beperkt beschikbaar voor Nederlandse Wix websites eigenaren, maar heb geduld!


UPDATE (13 januari 2019) - Inmiddels kan elke Nederlandse Wix-gebruiker ook iDeal gebruiken. Lees in dit artikel hoe je iDeal kunt activeren en kunt koppelen aan jouw Wix account.

5,201 keer bekeken0 reacties