top of page

Een premiumplan van Wix: Combo


Een website maken en online zetten met Wix is gratis. Maar zoals bij elke moderne 'gratis' dienst, product of service zitten daar haken en ogen aan. In deze serie blogposts vertel ik je wat je (niet) krijgt bij een gratis website van Wix en ik vertel je wat de voordelen zijn van een premium (lees; betaalde) website van Wix.


Wix biedt meerdere pakketten aan en voor deze blogserie laat ik het premiumplan voor een webshop, een booking- en eventtool voor het gemak achterwege. In deel 1 van deze serie vertel ik wat je wel én niet krijgt wanneer je kiest voor een gratis website van Wix en dus geen premiumplan afneemt. In deel 2 kun je lezen dat het goedkoopste premiumplan ervoor zorgt dat je jouw eigen domeinnaam kunt koppelen maar nog steeds vastzit aan reclame van Wix op jouw website.


In dit artikel vertel ik welke kosten Wix rekent voor het één na goedkoopste premiumplan en welke voor- en nadelen dit heeft.


Combo - € 102,- p/jr (prijs 2019)

Het tweede premiumplan die Wix aanbiedt is het eerste plan waarbij alle reclame van Wix wordt weggehaald op jouw website. Wanneer je kiest voor het premiumplan Combo krijg je meer bandbreedte en opslag ten opzichte van het Connect Domain premium plan.

Uiteraard kun je jouw eigen gekozen domeinnaam koppelen en kun je een favicon toevoegen. Je weet wel, zo'n kekke pictogram dat je ziet in het tabblad van jouw webbrowser. Als bonus ontvang je van Wix een jaar lang een gratis domeinnaam (helaas kun je niet kiezen voor een .nl-domein) en diverse kortingsbonnen om online te kunnen adverteren ter waarde van $ 75.


Verder kun je onbeperkt en 24/7 contact opnemen met de supportdesk van Wix. Let wel op; deze supportdesk is alleen in het Engels beschikbaar.


Voor wie is dit Combo premium plan geschikt? Zoals Wix zelf al aangeeft in de ondertitel is het Combo premiumplan bedoeld voor Personal Use, persoonlijk gebruik dus. Voor mensen zonder onderneming maar wel een website nodig hebben. Maar ook voor kleine ondernemers kan dit een prima plan zijn om mee te starten.


Connect Domain is voor een gemiddelde website met tientallen bezoekers per maand prima geschikt. Verwacht je echter honderden bezoekers per maand en bestaat jouw website voornamelijk uit afbeeldingen, video's en andere bestanden, dan is het te adviseren om het Unlimited premium plan te nemen.


Twijfel je of het Combo premium plan geschikt is voor jouw website en de te verwachten aantal bezoekers? Kies dan toch voor het Combo pakket. Mocht blijken dat je al snel over de bandbreedte en opslag zit die bij dit pakket hoort, dan ontvang je van Wix een e-mail met het advies te upgraden.


Als laatste, en dit geldt voor elke website gemaakt met Wix, ongeachte het premiumplan; jouw website wordt gehost bij Wix. Zij zorgen ervoor dat jouw website in de lucht komt en blijft. Deze service hoef je dus niet af te nemen bij een derde partij.


De kosten voor het Combo premiumplan zijn € 12,- per maand of € 8,50 wanneer je een jaarabonnement neemt t.w.v. € 102,-. Het is ook mogelijk om een abonnement voor twee jaar af te sluiten. De kosten bedragen dan € 8,- per maand en je betaald dan in één keer € 192,-. De genoemde bedragen zijn inclusief BTW. Maandelijks opzeggen is bij een 1- of 2-jarig abonnement niet mogelijk.


Wil je een website die gekoppeld is aan een door jou gekozen domeinnaam en meer bandbreedte en opslag hebben om niet alleen meer content te plaatsen op jouw website maar ook om een kleine stroom van websitebezoekers aan te kunnen dan is het Combo premiumplan een prima pakket om af te sluiten. En blijkt dit niet voldoende te zijn, dan kun je altijd nog upgraden!

1.094 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page