top of page

Wat is Wix, en wat kun je ermee?

Bijgewerkt op: 1 mei 2019


Wix krijgt in Nederland steeds meer bekendheid. Misschien heb je wel eens reclame gezien via YouTube, op een andere website of op TV. Wix is een websitebouwer, vergelijkbaar met bekende namen als Wordpress of Joomla.


Sinds de start in 2006 heeft Wix meer dan 100 miljoen gebruikers aan zich weten te binden met een veelvoud aan websites. En vooral de laatste twee jaar begint Wix steeds meer bekendheid, en gebruikers (!) te krijgen in Nederland. En dat is niet zonder reden.


Wix heeft voor iedereen wel een website. Ben je fotograaf, muzikant, eigenaar van een klein bedrijf, ondernemer, bruid of student en alles daar tussenin, Wix levert alle hulpmiddelen die je nodig hebt om een mooie en goede website te maken.


Een sterk punt van Wix is het drag and drop systeem waardoor het maken van een website heel makkelijk is gemaakt. Daarnaast zal Wix ook jouw website hosten, zodat jij alleen maar een domeinnaam hoeft te registreren bij een externe partij. Meer hierover kun je lezen in de serie blogposts Wat kost Wix. Als je wilt weten waarom ik gevallen ben voor dit platform en waarom ik zeker weet dat Wix een geduchte concurrent is voor de gevestigde namen zoals WordPress en Joomla, lees dan mijn serie blogpost Waarom Wix.


Wix heeft meerdere kantoren over de wereld verspreid, o.a. in Israël, Duitsland en Amerika, en inmiddels meer dan 500 medewerkers. Dagelijkse zijn zij bezig met het verbeteren en verder ontwikkelen van dit platform zodat elke gebruiker beschikt over de laatste technologie, honderden door designers gemaakte templates, eersteklas hosting, innovatieve apps en duizenden gratis functies.


Sta je op het punt om een website te maken of heb je een Wix website in de steigers staan maar je twijfelt of dit platform wel geschikt is voor je, stel dan je vraag onder dit artikel, via de chatfunctie of vul het contactformulier in. Ik help je graag verder op weg!

262 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page