top of page

Waarom Wix? - deel 1

Bijgewerkt op: 20 jan. 2019


In deze serie blogposts ga ik je niet vertellen dat Wordpress, Joomla of welk platform dan ook, geen goede websitemakers zijn. Integendeel! Elk platform heeft uitstekende mogelijkheden om een professionele website te kunnen maken. Ik ben van mening dat je vooral het platform moet uitkiezen waar jij het prettigste mee kunt werken.


Maar als Wix Expert kan ik mijn voorkeur voor Wix natuurlijk ook niet onder stoelen of banken steken.Deze week: Waarom heb ik voor Wix gekozen?


Het korte antwoord is: Gemak!


Het lange antwoord is: Bij het maken van een website dacht ik altijd dat je moest programmeren. Je weet wel; iets met HTML-code, veel getallen en ingewikkelde letter-cijfers combinaties en een hoop rare tekens, computernerds en andere clichés. En dat zag ik helemaal niet zitten.


Als Wix Expert kan ik mijn voorkeur voor Wix natuurlijk niet onder stoelen of banken steken.

Na een korte zoektocht op internet kwam ik bij Wix uit. Wix werkt met drag and drop, wat in het Nederlands neerkomt op slepen en neerzetten. Programmeren is dus niet nodig.


Je sleept uit een overzichtelijk menu een onderdeel (denk aan een tekstbox, contactformulier of een afbeelding) en die zet je op elke willekeurige plek neer op de in aanbouw zijnde webpagina. Vervolgens kun je dit onderdeel nog aanpassen (denk aan kleur, indeling en/of lettertype) en klaar!


Los van de vele mogelijkheden, tools, templates, functies en kosten die andere websitemakers ongetwijfeld ook hebben en los van de updates, verbeteringen en nieuwe features die Wix bijna wekelijks doorvoert... Drag and drop en zonder programmeren een website kunnen maken, dat was voor mij de reden om minimaal één website te gaan ontwerpen met Wix. Het werden er uiteindelijk veel mee...


Super simpel, super flexibel en geen moeilijk programmeer-gedoe dus. Het is de interface die ervoor zorgt dat je zonder cursus, zonder YouTube en zonder Google direct aan de slag kunt. Zonder enige kennis en achtergrond kan iedereen een website maken!


Ben je geen computernerd en vooral op zoek naar gemak in een gebruiksvriendelijke omgeving dan raad ik je aan eens een website te maken met Wix.


En kom je er niet uit? Dan help ik je graag verder.


- Michiel


N.B. Inmiddels heeft Wix ook het programmeren omarmt en noemt dit Wix Code. Dit is een aanvulling op het huidige aanbod van functies en mogelijkheden binnen Wix. Hierover later meer.

178 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page