top of page

Mollie, Stripe of Wix Payments: wat past bij jou?

Wil jij online betalingen ontvangen via je eigen webshop? Dan gebeurt dit altijd met tussenkomst van een betaalprovider. Welke dit is, bepaal jij. Maar waar kun je uit kiezen? En hoe maak je uiteindelijk de juiste keuze? Daar help ik je graag bij.


Keuze uit drie betaalproviders

Wix biedt sinds het najaar van 2021 drie betaalproviders aan: Mollie, Stripe en Wix Payments. Met alle drie kun je online betalingen ontvangen via je eigen webshop. Het verschil zit onder meer in de transactiekosten. Voor elke online betaling vraagt een betaalprovider namelijk een kleine vergoeding. Alleen de hoogte van deze vergoeding verschilt per betaalmethode én per provider. Zo zijn de transactiekosten voor iDEAL-betalingen via Wix Payments hoger dan via Mollie of Stripe.


Ik heb de belangrijkste informatie – per provider – voor je op een rij gezet. Dit helpt je bij het maken van de beste keuze voor jouw bedrijf.


Mollie

Mollie is de bekendste Nederlandse provider en zeer populair bij ondernemers. Eén van de redenen is de communicatie: die is volledig in het Nederlands. Zowel de informatie binnen jouw Mollie account, als de gesproken taal op de support afdeling. Ook de bereikbaarheid is erg goed. Van maandag tot en met vrijdag stel je je vraag eenvoudig per mail, telefoon of chat.


Per online betaling betaal je vaste, transparante transactiekosten. Via iDEAL betekent dit slechts € 0,29, ongeacht de hoogte van het transactiebedrag. Voor betalingen via Bancontact rekent Mollie € 0,39 per transactie. En via creditcard betaal je standaard € 0,25 per transactie, exclusief 1,8% of 2,8% over het transactiebedrag.


Je koppelt Mollie eenvoudig aan je Wix website en beheert je (uit)betalingen door in te loggen op de website of app van de betaalprovider. Heb je nog geen Mollie account? Maak deze dan aan als klant van Eerste Hulp Bij Wix en betaal over de eerste € 499 géén transactiekosten.


Een ander voordeel ten opzichte van Stripe en Wix Payments is dat je zowel iDEAL als Bancontact als online betaalmogelijkheid kunt aanbieden.


Stripe

Stripe is wereldwijd een bekende betaalprovider, waarmee je via een chat in het Engels communiceert. Je persoonlijke account kun je wel in het Nederlands instellen. Net als Mollie is Stripe gemakkelijk te koppelen aan je Wix website en ook het aanmaken van een account is eenvoudig.


Deze betaalprovider rekent vaste Nederlandse en Belgische transactiekosten. Voor iDEAL betekent dit – voor in Nederland gevestigde ondernemers – een bedrag van € 0,29. Is jouw bedrijf gevestigd in België? Dan betaal je € 0,45 transactiekosten per iDEAL-betaling. Voor betalingen via Bancontact rekent Stripe € 0,25 – exclusief 1,4% over het transactiebedrag – ongeacht of jouw bedrijf is gevestigd in Nederland of België.


Je beheert je (uit)betalingen door in te loggen op de website van Stripe, of via de app op je smartphone.


Een klein nadeel van Stripe is dat je iDEAL en Bancontact niet samen kunt aanbieden. Bevindt jouw bedrijf zich in Nederland dan kun je online betalen via Bancontact niet aanbieden. Andersom geldt dit ook voor Belgische ondernemers en iDEAL.


Wix Payments

Wix heeft zijn eigen betaalprovider: Wix Payments. Een groot voordeel hieraan is de integratie met het Wix Dashboard. Wil je je (uit)betalingen beheren? Dan is inloggen op jouw Wix-account al voldoende.


Nadelig aan Wix Payments is het strenge goedkeuringsproces. Wix wijst soms – vanwege onduidelijke redenen – Nederlandse ID-bewijzen af. Ook kan het zijn dat er wordt gevraagd om een uittreksel van de Kamer van Koophandel, die vervolgens niet wordt geaccepteerd. Wix Payments opereert vanuit Amerika en communiceert in het Engels. Vanwege het tijdsverschil kan het soms lang duren voordat je een antwoord hebt op jouw vraag of toegang tot jouw Wix Payments account.


Ook Wix Payments rekent transactiekosten. Voor elke betaling via iDEAL is dit € 0,30, exclusief 2,5% over het transactiebedrag. Betalingen via creditcard kosten€ 0,30 per transactie, exclusief 1,9% tot 2,9% over het transactiebedrag. Het percentage is afhankelijk van het land waarin de creditcard is uitgegeven. Bancontact wordt op dit moment nog niet ondersteund als betaalmethode.


Ook via Wix Payments kun je iDEAL en Bancontact niet samen aanbieden.


Kies wat bij je past

Beheer jij je online betalingen graag via je bestaande Wix-account? Dan is Wix Payments voor jou de juiste betaalprovider. Hiermee kun je vanuit jouw Wix Dashboard bijvoorbeeld betaalmethoden (de)activeren, de uitbetalingscyclus wijzigen en terugbetalingen uitvoeren. Wil je dit soort zaken regelen via Mollie of Stripe? Dan gaat dit via de website van de betaalprovider of de app op je smartphone.


Onderaan de streep is Mollie de voordeligste partij voor online betalingen. Vanwege de lage transactiekosten én de exclusieve aanbieding voor jou als klant of bezoeker van Eerste Hulp Bij Wix. Je betaalt over de eerste € 499 namelijk géén transactiekosten.


Advies nodig?

Twijfel je nog over de meest geschikte betaalprovider voor jouw bedrijf? Doe dan vooral inspiratie op met onderstaande artikelen óf neem contact met mij op via de chatfunctie of het contactformulier. Ik denk graag met je mee!


725 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page