top of page

Koppel Mollie in 6 stappen aan jouw Wix website

Goed nieuws! Als je dit leest, heb je waarschijnlijk al een Mollie account aangemaakt mét het exclusieve voordeel dat je over de eerste € 499 géén transactiekosten betaalt.


Én je bent goed op de hoogte van de vele voordelen van Mollie als betalingsprovider. Je staat op het punt om te genieten van duidelijke tarieven, snelle uitbetalingen en gebruiksvriendelijke betalingssoftware en bent klaar voor de laatste stap: je Mollie account koppelen aan jouw Wix website.


Let op: Gebruik je op dit moment al Wix Payments of Stripe en wil je overstappen naar Mollie? Klik dan hier.

Controleer of je het juiste Wix Premiumplan hebt

Voordat ik je stap voor stap uitleg hoe je eenvoudig je Mollie account koppelt aan jouw Wix website, is het eerst tijd voor een korte check. Heb jij een webshop van Wix Stores óf gebruik je Wix Bookings of Wix Events? Dan heb je een Business Premiumplan nodig om online betalingen te kunnen ontvangen.


Maak je alleen gebruik van Wix Formulieren of verstuur je betaalverzoeken via jouw Wix Inbox? Dan is een abonnement op Ascend by Wix – in combinatie met een Combo of Unlimited Premiumplan – al voldoende om jouw Mollie account succesvol te koppelen.


Ga naar het Wix Dashboard van je website en kijk of je dit al hebt.

Zie je bij Pakket site een premiumplan staan dat begint met Business ..., dan is upgraden niet nodig. Staat er iets anders, klik dan op Pakket beheren.

Staat er bij Ascend pakket 'gratis', dan is upgraden nodig en klik je op Pakketten vergelijken.


Zo koppel je je Mollie account aan jouw Wix website

Nu je zeker weet dat je jouw Mollie account succesvol kunt koppelen aan jouw Wix website, vertel ik je graag hoe je dit stapsgewijs doet.


Stap 1: Ga in het Wix Dashboard naar ‘instellingen’ en kies voor ‘Betalingen ontvangen’. Negeer de standaard aanbevolen optie Wix Payments en klik in plaats daarvan op de blauwe tekst onderin 'Bekijk meer betalingsmethoden'.


Stap 2:

  • Wil je iDEAL koppelen, zoek dan het iDEAL logo en klik op de button ‘Zie opties’.

  • Wil je betalingen met creditcards accepteren via Mollie zoek dan naar 'Credit Cards with Mollie' en klik op 'Koppelen'.

  • Wil je Bancontact koppelen, zoek dan het Bancontact-logo en klik op 'Koppelen'.


Stap 3: Klik bij het Mollie-logo op de button 'Koppelen'.


Stap 4: Je ziet nu het scherm waarin wordt gevraagd om een API Key en Profile ID van Mollie.

Deze API Key en Profile ID vind je terug in jouw Mollie account. Ga naar de startpagina van jouw Mollie account en klik op de blauwe button ‘Bekijk API keys’.


Stap 5: Kopieer in het volgende scherm de Live API key en plak deze in het scherm van Wix. Doe hetzelfde met het Profile ID.


Stap 6: Heb je de Live API key en het Profile ID in het scherm van Wix geplakt? Klik dan op de blauwe button ‘Koppelen’.

Klaar! Mollie is als betalingsprovider gekoppeld aan jouw Wix website.


Tip: zeker weten of én hoe een betaling via Mollie werkt? Probeer het gewoon even uit met een testaankoop op je eigen website!


Mollie voordelen en mogelijkheden voor jouw Wix website

Wil je meer weten over de voordelen en mogelijkheden van Mollie in combinatie met jouw Wix website? Doe dan vooral inspiratie op met onderstaande artikelen óf neem contact met mij op via de chatfunctie of het contactformulier. Ik denk graag met je mee!

706 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page