top of page

Stripe of Wix Payments in plaats van Mollie voor iDeal betalingen. Wat is de beste optie?

Bijgewerkt op: 10 dec. 2021

Update december 2021 - Inmiddels is Mollie ook als betaalprovider beschikbaar en gemakkelijk te koppelen aan jouw Wix website. Wil je weten hoe? Klik dan hier.

 

Als je online betalingen wilt ontvangen dan is Mollie in Nederland misschien wel de bekenste betaalprovider. Helaas werken Mollie en Wix niet samen, maar er zijn wel twee alternatieven.


Dat zijn Wix' eigen betaalsysteem genaamd Wix Payments en Stripe. Maar welke betaalprovider is de voordeligste optie voor iDeal betalingen?

Goed te weten is dat voor elke online betaling een vergoeding wordt gevraagd. Het kost je hoe dan ook geld. Alleen de hoogte van deze vergoeding verschilt per provider. Zo is de vergoeding voor iDeal betalingen duurder wanneer je ze via Wix Payments laat verlopen dan via Stripe.iDeal via Wix Payments

Voor elke transactie met iDeal via Wix Payments betaal je een vergoeding van 2,5% over het transactiebedrag + € 0,30.


Wanneer je dus een product of dienst verkoop voor € 10,- houdt Wix Payments daar dus € 0,25 (2,5%) + € 0,30 = € 0,45 op in. Je houdt dus € 9,55 over.


iDeal via Stripe

Stripe is makkelijker met iDeal betalingen, zij rekenen namelijk alleen € 0,29 transactiekosten. That's it!


Wanneer je dus een product of dienst verkoop voor € 10,- houdt Stripe daar dus € 0,29 op in. Je houdt dus € 9,71 over. Dat is € 0,16 meer dan via Wix Payments.


Wat zou tóch het voordeel kunnen zijn om iDeal betalingen via Wix Payments te laten verlopen?

Wanneer niet geld maar vooral gemak voor jou heel belangrijk is dan kan het een overweging zijn om toch met Wix Payments in zee te gaan. Het voordeel is namelijk dat je alles kunt beheren en regelen vanuit jouw Wix Dashboard. Denk bijvoorbeeld aan het (de)activeren van iDeal en andere betaalmethodes, de uitbetalingscyclus wijzigen, en terugbetalingen doen.


Wanneer je Stripe als betalingsprovider gaat instellen dan kun je bovenstaande zaken regelen via de website van Stripe en een app voor op de smartphone en dus niet vanuit het Wix Dashboard.


Dus ga je voor gemak of voor voordelig?


Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, stel ze gerust via de chat.

2.647 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page