top of page

Overstappen van Stripe of Wix Payments naar Mollie

Bijgewerkt op: 6 jan. 2022

Om online betalingen te kunnen ontvangen via jouw Wix website heb je een betaalprovider nodig. In Nederland biedt Wix hiervoor drie mogelijkheden: Wix Payments, Stripe en sinds kort ook Mollie. In dit artikel vertel ik over de verschillen tussen deze drie betalingsproviders. Nu leg ik graag uit hoe je overstapt van Stripe of Wix Payments naar Mollie.


Mollie als betalingsprovider

Sinds kort is het mogelijk om te kiezen voor Mollie als betalingsprovider voor jouw Wix website. Dit was een langgekoesterde wens van vele ondernemers, omdat het verschillende voordelen met zich meebrengt. Stap jij ook graag over van Stripe of Wix Payments naar Mollie? Dit lukt je in tien eenvoudige stappen.


Stap 1: Maak een Mollie account aan via deze link en betaal over de eerste € 499 géén transactiekosten.


Stap 2: Open het Wix Dashboard van jouw website, ga naar ‘instellingen’ en kies voor ‘Betalingen ontvangen’.


Stap 3: Je ziet nu welke betaalmethode is geactiveerd en via welke betaalprovider dit loopt. Klik op de blauwe tekst ‘Beheren’.


Stap 4: Klik op de rode button ‘Schakel Stripe uit’ of 'Schakel Wix Payments uit' en daarna ter bevestiging op de button ‘Ontkoppelen’.


Stap 5: Je bent nu terug in het hoofdscherm Betalingen ontvangen. Klik op de blauwe tekst 'Bekijk meer betalingsmethoden'.


Stap 6:

  • Wil je iDEAL koppelen, zoek dan naar het iDEAL logo en klik op de button ‘Zie opties’.

  • Wil je betalingen met creditcards accepteren via Mollie, zoek dan naar 'Credit Cards with Mollie' en klik op 'Koppelen'.

  • Wil je Bancontact koppelen, zoek dan naar het Bancontact logo en klik op 'Koppelen'.


Stap 7: Heb je op 'Zie opties' geklikt bij iDEAL klik dan bij het Mollie logo op de button 'Koppelen'.


Stap 8: Je ziet nu het scherm waarin wordt gevraagd om een API Key en Profile ID van Mollie.

Deze API Key en Profile ID vind je terug in jouw Mollie account. Ga naar de startpagina van jouw Mollie account en klik op de blauwe button ‘Bekijk API keys’.


Stap 9: Kopieer in het volgende scherm de Live API key en plak deze in het scherm van Wix. Doe hetzelfde met het Profile ID.


Stap 10: Heb je de Live API key en het Profile ID in het scherm van Wix geplakt? Klik dan op de blauwe button ‘Koppelen’.


Klaar! Mollie is als betalingsprovider gekoppeld aan jouw Wix website.


Tip: zeker weten of én hoe een betaling via Mollie werkt? Probeer het gewoon even uit met een testaankoop op je eigen website!


Kies de meest geschikte betalingsprovider

Twijfel je of je over moet stappen van Stripe of Wix Payments naar Mollie? Neem dan gerust contact met mij op via de chatfunctie of het contactformulier of check één van de onderstaande artikelen. Ik denk graag met je mee over de slimste keuze voor jouw website!


245 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page