top of page

Is een gratis website van Wix ook écht gratis?

Bijgewerkt op: 20 jan. 2019


Hulp nodig bij wix website?

Een website maken en online zetten met Wix is gratis. Maar zoals bij elke moderne 'gratis' dienst, product of service zitten daar haken en ogen aan. In deze serie blogposts vertel ik je wat je (niet) krijgt bij een gratis website van Wix en ik vertel je wat de voordelen zijn van een premium (lees; betaalde) website van Wix.


In dit artikel het antwoord op de vraag of een gratis website van Wix ook écht gratis is en of dat wel zo handig is wanneer je een onderneming hebt.


Een gratis website, dat klinkt aanlokkelijk. Helemaal als je zelf een website hebt ontworpen, of gebruik hebt gemaakt van één van de vele gratis templates van Wix. Je klikt op publiceren en klaar! Het enige wat je hebt geïnvesteerd is tijd. Maar wat krijg je hiervoor? En misschien nog wel belangrijker; wat krijgen jouw websitebezoekers hiervoor?


Als eerste krijgen de bezoekers van jouw website subtiele reclame te zien van Wix. Ik schrijf express subtiel want deze reclame is alleen rechts bovenin de hoek en onderin het scherm te zien. Persoonlijk vindt ik deze reclame, los van het feit dat het voor elke serieuze onderneming niet professioneel oogt, niet storend. Zie ook de afbeelding hieronder voor een voorbeeld*.

Verder krijg je van Wix een gratis URL, een domeinnaam. Maar die heb je niet voor het kiezen, deze URL is namelijk voor driekwart al bepaald. Het eerste deel van de URL zal bestaan uit de naam van jouw Wix account, gevolgd door wixsite en zal altijd eindigen op .com en de naam van de website. De URL zal er dan als volgt uit zien; www.naamwixaccount.wixsite.com/naamwebsite. Een lange URL die niet gemakkelijk te onthouden is en geen professionele indruk maakt.


Als laatste, en dit geldt voor elke website gemaakt met Wix; jouw website wordt gehost bij Wix. Zij zorgen ervoor dat jouw website in de lucht komt en blijft. Deze service hoef je dus niet af te nemen bij een derde partij.


Bovengenoemde punten zijn prima wanneer je een website maakt voor een schoolreünie of voor de 80ste verjaardag van oma maar wanneer je een onderneming hebt, goed gevonden wilt worden op internet én echt een professionele website wilt, dan raad ik je af de gratis versie van Wix te gebruiken maar voor een premium website te gaan.


In de volgende blogposts vertel ik meer over de premiumpakketten van Wix en welke andere kosten er nog meer zijn.

  • In dit artikel alles over het goedkoopste premiumplan van Wix, Connect Domain.

  • Hier kun je alles lezen over het Combo premiumplan van Wix.

  • Binnenkort verschijnt er ook een artikel over het Unlimited premiumplan.

* Wix gebruikt en test inmiddels meerdere varianten van deze vorm van reclame. Het kan daarom zijn dat de reclame op jouw Wix website er iets anders uitziet.

1.813 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page