top of page

Is jouw Wix-website AVG-proof?

Bijgewerkt op: 31 dec. 2018

Vandaag is het zover, vrijdag 25 mei 2018! Dé dag waarvan we al 2 jaar weten dat het eraan zit te komen. En op uitstel hoeven we niet te rekenen, maar veel ondernemers zijn er nog niet eens aan begonnen. Sterker nog, veel ondernemers hebben geen idee welke gevolgen de nieuwe privacywet heeft voor de website van hun onderneming.


Moet de website van jouw onderneming of stichting wel voldoen aan de AVG? Het antwoord is JA!

Maar moet de website van jouw onderneming of stichting wel voldoen aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)? Het antwoord is JA! Zonder twijfel kan ik iedereen adviseren maatregelen te nemen om de website AVG-proof te maken.


Heb je tijd én zin om uit te zoeken wat je moet doen om jouw Wix website AVG-proof te maken? Dan verwijs ik je graag door naar de volgende websites:

  1. Als eerste de website van de Autoriteit Persoonsgegevens, het instituut als het gaat over bescherming van persoonsgegevens. Er is een stappenplan te vinden alsmede een enorme schat aan informatie.

  2. In samenwerking met de Digitale Overheid heeft de Autoriteit Persoonsgegevens een regelhulp gemaakt. Aan de hand van een aantal vragen krijg je een beeld wat de AVG inhoud voor jouw organisatie en website.

  3. Ten derde een link naar Wix. In dit artikel legt Wix uit wat je kan doen en wat Wix al heeft gedaan. Het artikel is alleen in het Engels beschikbaar.

Globaal houdt het in dat een website moet zijn voorzien van een aantal zaken:

  1. Er moet een privacy statement te vinden zijn op de website.

  2. De website moet voorzien zijn van een SSL certificaat (standaard staat dit aan bij Wix!).

  3. Vraag geen onnodige informatie wanneer bezoekers een (contact)formulier invullen.

  4. Gebruik je Google Analytics? Sluit een verwerkersovereenkomst af met Google en stel verder alles zoveel mogelijk privacyvriendelijk in. Geen idee hoe? Ik heb veel aan dit artikel gehad.

  5. Anonimiseer IP-adressen. Dit kan binnen jouw Wix account, wanneer je Google Analytics koppelt.

  6. En bezoekers hebben recht van inzage en recht van verwijdering van hun persoonsgegevens. Wix heeft daar handige tools voor beschikbaar gesteld in de Inbox.

Wil je een advies op maat ontvangen, incl. privacy statement? Voor € 99,- excl. BTW ontvang je van mij een adviesrapport met een op maat geschreven privacy statement én tekst en uitleg hoe, wat en waar je zaken kunt instellen.


Wil je alleen advies, toegespitst op jouw website, boek dan een telefonische afspraak. Dat kan hier!


En natuurlijk is het mogelijk dat ik jouw Wix website AVG-proof maak. Ik zorg voor een privacy statement, plaatst deze op de website, draai aan de juiste knoppen achter de schermen en eventueel in Google Analytics. En ik geef je tekst en uitleg zodat je vragen van bezoekers gemakkelijk kunt beantwoorden. Interesse? Stuur een e-mail naar michiel@bymichiel.com of vul het contactformulier in.


Heel veel succes met het AVG-proof maken van jouw website!

784 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page