top of page

iDeal betalingen accepteren met Stripe via jouw Wix website

Bijgewerkt op: 10 dec. 2021

Update december 2021 - Inmiddels is Mollie ook als betaalprovider beschikbaar en gemakkelijk te koppelen aan jouw Wix website. Wil je weten hoe? Klik dan hier.

 

Sinds mei 2018 is het mogelijk om iDeal te koppelen aan een Wix website. Eindelijk heb je de mogelijkheid een webshop te openen, digitale producten te verkopen en/of diensten en services aan te bieden die direct afgerekend kunnen worden!


Maar wat heb je hiervoor nodig? Allereerst een Wix website waar je één van de volgende modules aan hebt gekoppeld:

  1. Wix Bookings

  2. Wix Hotels (mei 2019 - helaas lijkt het erop dat Wix Hotels iDeal momenteel niet ondersteund)

  3. Wix Stores

  4. Wix Events

  5. Wix Music

  6. Wix Restaurants (vanaf januari 2021)

  7. Wix Art Store (mei 2019 - helaas lijkt het erop dat Wix Art Store iDeal momenteel ook niet ondersteund)

  8. Wix Video

  9. Wix Invoices

Ten tweede is een account bij Stripe nodig. Stripe is een betalingsoplossing die samenwerkt met Wix en het mogelijk maakt om betalingen met creditcards en iDeal (en tientallen andere betalingsopties) te accepteren via jouw Wix website.

Stripe, Wix & iDeal

Stripe is veilig, snel en de kosten zijn laag. Je betaald geen maandelijkse kosten of een set-up fee om alles in te stellen. Je betaald slechts € 0,29 per transactie (tarief 2019). That's it! Voor betalingen met Europese creditcards is het tarief wel afhankelijk van het aankoopbedrag (1,4%) + 0,25 per transactie.


Zeven dagen na ontvangst van de iDeal betaling maakt Stripe het bedrag over naar een vooraf door jou, in het Stripe account, ingestelde bankrekening.


Ontvang met Wix via iDeal de betalingen voor de producten die je verkoopt of de diensten die je aanbiedt.

Via Eerste Hulp Bij Wix kun je online een afspraak maken en het bedrag direct voldoen via iDeal. Ik heb hiervoor uiteraard een account aangemaakt bij Stripe wat je tevens toegang geeft tot een uitgebreid dashboard waarin alle transacties te bekijken zijn. Je hebt inzage in historie, recente betalingen maar je ziet ook wanneer de uitbetaling richting jouw bankrekening staat ingepland.


Helaas is het nog niet mogelijk om Bancontact als betalingsmethode toe te voegen. Lees hier meer over in deze blogpost: https://www.eerstehulpbijwix.nl/blog/bancontact.


Heb je vragen met betrekking tot het ontvangen van betalingen via jouw Wix websites, stel ze gerust hieronder.

7.002 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


bottom of page