top of page

To blog or not to blog? Waarom bloggen je klanten gaat opleveren!

Bijgewerkt op: 14 jun. 2020

Bloggen.... Veel klanten die ik spreek deinzen er al voor terug zodra ik het woord uitspreek. En dat snap ik heel goed. Bloggen vraagt tijd, creativiteit en een kijkje in jouw keuken.


Maar daar waar bloggen in de begindagen vooral ging om de dagelijkse beslommeringen te delen met de rest van de wereld is dat nu vooral bedoeld als platform voor het delen van jouw expertise. En laten we eerlijk zijn; het is vooral ook bedoeld om bezoekers naar jouw website te 'lokken', ze langer op jouw website te houden en om uiteindelijk jouw product, service of dienst te verkopen.


Simpelweg een blogbericht plaatsen is niet genoeg. Share it with the world!

Waarom bloggen goed is voor jouw website hak ik in dit bericht even in tweeën:

Het eerste is dat, wanneer je eenmaal nieuwe blogberichten plaatst op jouw website, Google zal zien dat jouw website nog steeds actueel is. Er wordt namelijk nieuwe content geplaatst, bijvoorkeur regelmatig, en dat is bevordelijk voor de ranking van jouw website.

Maar... het één heeft wel met het ander te maken. Want simpelweg een blogbericht plaatsen is niet genoeg. Share it with the world!

Nieuwe berichten deel je op social media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn of via een nieuwsbrief. Deel niet het hele bericht, maar slecht een (interessant en prikkelend nieuwsgierigmakend) deel ervan. Je zal zien dat er geklikt zal worden op het bericht en de geïnteresseerde lezer komt als bezoeker op de blogpagina van jouw website terecht.


Hiermee sla je de tweede vlieg in één klap. Geïnteresseerden die klikken op een gedeeld bericht worden dus doorgestuurd naar jouw website (lees; dit zijn potentiële klanten!). Daarnaast is Google ook gek op dit soort websiteverkeer.

Naast dat bloggen dus goed is voor de ranking in Google en andere zoekmachines moeten blogberichten ook interessant zijn voor bezoekers zodat ze terugkomen, jouw berichten gaan waarderen en uiteindelijk natuurlijk jouw product, service of dienst gaan afnemen.

132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page