top of page

Abonnementen of lidmaatschappen verkopen via jouw Wix website

Bijgewerkt op: 26 jun. 2022

Wil jij graag een abonnement of lidmaatschap aanbieden aan je klant? Verkoop je bijvoorbeeld maandelijkse sportabonnementen, coachingsgesprekken, online trainingen of verrassingsboxen? Wat je ook wil verkopen, het kan via je eigen Wix website. En dankzij een slimme tool is het ook mogelijk om je klant via iDEAL te laten betalen: eenmalig óf met een automatische incasso. Hoe dit precies werkt? Dat vertel ik je hier.

De voordelen van Abonnementen by Wix

Allereerst vertel ik je graag meer over de mogelijkheden van Wix. Een abonnement of lidmaatschap op een website moet aan twee eisen voldoen: gebruiksvriendelijk voor je klant én overzichtelijk voor jou. Wix snapt dit en biedt je daarom het volgende:

 • Verkoop van abonnementen, pakketten of lidmaatschappen

 • Werkt vlekkeloos samen met jouw Wix website en dashboard

 • Werkt samen tussen andere apps van Wix (bijv. Wix Stores en Wix Online Programs) en Wix Members Area

 • Makkelijk beheer van al je verkopen en duidelijk overzicht

 • Gepersonaliseerde tariefplannen en terugkerende betalingen

 • Automatische herinnering naar je klanten om te verlengen

 • Gratis proefversies

Er is alleen één klein nadeel: betalen via iDEAL is enkel mogelijk bij eenmalige betalingen. Voor automatische incasso’s heeft je klant een creditcard nodig. Niet zo gebruiksvriendelijk, dus ben ik op zoek gegaan naar een alternatief.


Abonnement of lidmaatschap verkopen met iDEAL

Grote kans dat je klant het liefst met iDEAL betaalt. Niet iedereen heeft tenslotte een creditcard. Om de drempel voor het afsluiten van jouw abonnement of lidmaatschap zo laag mogelijk te houden, is het dus slim om ook deze optie aan te bieden. Daarom ben ik voor je op zoek gegaan naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke tool. Plug & Pay kwam als winnaar uit de bus om de volgende redenen:

 • Maak in een handomdraai effectieve betaalpagina’s voor je product of dienst

 • Kies één van de kant-en-klare betaalpagina templates

 • Betalingen met o.a. iDEAL in combinatie met Mollie, óók voor terugkerende betalingen

 • Je klant rekent de eerste termijn direct af en geeft daarmee akkoord voor vervolgincasso's

 • Alle pagina's zijn direct voor mobiel geoptimaliseerd

 • Inclusief facturen, betaalherinneringen, notificaties en abonnementsbeheer

Plug & Pay op jouw Wix website Nu je weet dat het ook mogelijk is om abonnementen of lidmaatschappen te verkopen met iDEAL, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk op je website integreren. Dit doe je door simpelweg een verwijzing te maken naar je eigen betaalpagina op Plug & Pay. Dit werkt als volgt:

Stap 1: Ga naar Plug & Pay en start een 14-daagse proefperiode of sluit direct een abonnement af. Let op: voor abonnementen of lidmaatschappen heb je minimaal Plug & Pay Premium nodig. Stap 2: Volg de instructies op Plug & Pay en maak je eigen betaalpagina aan. Tip: maak gebruik van een kant-en-klaar template. Stap 3: Plaats de link naar je betaalpagina op je eigen Wix website.


In slechts drie stappen vergroot je de kans dat je op een eenvoudige manier terugkerende betalingen genereert enorm.


Wil je weten hoe je Plug & Pay handig én professioneel integreert op jouw Wix website? Maak dan een afspraak. Ik denk graag met je mee!

Let op! Plug & Pay kan niet worden gekoppeld aan jouw Wix website en apps van Wix. Je integreert Plug & Pay en verwijst naar jouw eigen pagina bij Plug & Pay. Wil je online cursussen aanbieden op basis van terugkerende betalingen in combinatie met een Wix website? Kijk dan eens naar Huddle, een platform welke naadloos samenwerkt met Plug & Pay.

818 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page