top of page

This is a Call to Action! Onmisbaar voor elke website.


Call-to-Action Wix website

Boek nu. Maak een afspraak. Bestel hier. Abonneer je op onze nieuwsbrief. Meer weten? Schrijf je nu in. Bestel nu en ontvang 10% korting. Lees meer.


Soms valt het je op maar meestal gebeurt het ongemerkt. Je klikt op een button en je bent bij stap 2 van het boeken van een vakantie. Of misschien vind je (ineens!) dat je die ene aanbieding niet kan laten liggen en zit je in het bestelproces van een webshop. In andere gevallen meld je je aan voor een nieuwsbrief, of heb je je ingeschreven voor een proefles.


Call-to-Action-buttons zijn er niet voor niets, en onmisbaar voor elke website.

Dat websites je weten te 'verleiden' tot het bestellen van een artikel, het downloaden van een e-book of het inschrijven voor een cursus komt allemaal door een strategisch geplaatste button of zin die de websitebezoeker aansporen tot actie. Een Call-to-Action.


Een Call-to-Action (afgekort ook vaak gebruikt als CTA) stuurt de websitebezoeker een richting op zonder dat ze zelf hoeven na te denken, of belangrijker nog, moeten zoeken naar datgene wat ze nodig hebben. Een Call-to-action valt altijd op door middel van een afwijkende (of knallende) kleur in het design van de website.


Die buttons zijn er in allerlei variaties;

Deze buttons zijn er niet voor niets, en onmisbaar voor elke website. Ze zorgen ervoor dat bezoekers die actie gaan ondernemen waar jij als ondernemer iets mee kunt. Wil je graag dat bezoekers een offerte aanvragen? Maak dan een CTA-button Offerte aanvragen. Heb je een webwinkel kies dan voor Bestel nu, Bekijk onze nieuwe collectie of Voeg toe aan winkelwagen. Biedt je een dienst aan zoals een coaching, een intakegesprek of behandeling, zorg dan dat bezoekers online een afspraak kunnen boeken en maak een CTA-button Maak een afspraak.


Probeer bij de eerst volgende website die je bezoekt eens te letten op deze CTA-buttons. Waar zijn ze geplaatst en tot welke actie sporen ze je aan? En doe inspiratie op voor jouw website. Want wat je ook aanbiedt of verkoopt, jouw website kan altijd een Call-to-Action gebruiken.


Ben je benieuwd wat jouw CTA kan zijn? Stel je vraag hieronder.

191 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page