top of page

HTTPS en SSL. Wat is het? Hoe stel je dat in? En wat is het effect m.b.t. de ranking van jouw site?


Sinds een aantal jaar is het gebruikelijk dat websiteadressen beginnen met https:// in plaats van http://. De toegevoegde letter S staat voor Secured, beveiligd dus.


Wanneer HTTP-sites (dus zonder de letter S) worden gebruikt, kunnen alle gegevens die worden overgebracht (zoals ingevulde contactformulieren of aankopen in een webshop) mogelijk worden geopend of gemanipuleerd door aanvallers. Bij het gebruik van HTTPS-sites worden gegevens echter gecodeerd en geverifieerd en daarom beveiligd.


Met een Secure Sockets Layer of SSL-certificaat kunnen bezoekers jouw Wix website bekijken via een HTTPS-verbinding. Het beveiligt de verbinding tussen de webbrowser en de website die wordt bezocht. Er bestaat inmiddels ook een TSL-certificaat, de opvolger van SSL, die een andere encryptie protocol voor het beveiligen van een website hanteert. Ook al wordt er een TSL-certificaat gebruikt, meestal wordt het gewoon een SSL-certificaat genoemd.


Je herkent een HTTPS website aan het groene hangslotje in de adresbalk van de webbrowser. En je bent er dus zeker van dat de website over een SSL-certificaat beschikt.


Hoe zorg je ervoor dat jouw Wix website een SSL-certificaat krijgt en daarmee een websiteadres die begint met HTTPS?

Standaard is elke Wix website voorzien van een SSL-certificaat, mits het domein correct verbonden is met jouw website. HTTPS aan of uitzetten is niet mogelijk en je hoeft dus niets in te stellen.


Heb je jouw domein gekoppeld maar zie je geen slotje of HTTPS in de webbrowser staan ga dan naar het Dashboard in jouw Wix account van de betreffende website. Kies daar voor Instellingen en dan voor Overzicht. Scroll naar beneden totdat je de regel HTTPS tegenkomt.

Als je hierop klikt kom je bovenstaand scherm uit. Is de domeinnaam niet correct gekoppeld dan zie je dat staan, ondersteunt met een link om dit op te lossen.


Wat heeft Google hiermee te maken?

Omdat Google graag wil dat alle websites goed beveiligd zijn worden websites die voorzien zijn van een SSL-certificaat beloont met een betere ranking in Google.


Ook Google wil graag dat alle websites worden beveiligd en beloont daarom beveiligde websites met een hogere positie in Google. Uit diverse tests blijkt dat dit voordeel minimaal is maar de verwachting is dat dit in de toekomst zwaarder meeweegt.


In de zoekresultaten wordt door Google aangegeven wanneer een website onbeveiligd is. En gebruikers van Google Chrome krijgen ook nog eens een melding te zien wanneer ze toch de onbeveiligde website bezoeken.


Omdat Google graag wil dat alle websites goed beveiligd zijn worden websites die voorzien zijn van een SSL-certificaat beloont met een betere ranking in Google.

De voordelen van het gebruik van HTTPS

  • De bezoekersinformatie van uw site is versleuteld en dus veiliger.

  • Veel gebruikers vinden het prettiger om aankopen te doen en hun persoonlijke informatie online te delen bij het bezoeken van beveiligde sites.

  • Google Chrome geeft waarschuwingen weer wanneer een gebruiker een site bezoekt die geen gebruik maakt van HTTPS. Als de site niet is beveiligd, krijgen bezoekers een ​​waarschuwingsbericht wanneer zij de site (toch) bezoeken.

  • Google rangschikt HTTPS-sites gunstiger. Het omzetten van jouw Wix website naar HTTPS zal daarom de Search Engine Optimization (SEO) verbeteren.

Dus zorg ervoor dat jouw Wix website is voorzien van een SSL-certificaat en daarmee jouw websiteadres wordt voorzien van HTTPS. Als je hier hulp bij nodig hebt; Eerst Hulp Bij Wix staat voor je klaar!

2.514 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page