top of page

CNAME toevoegen Mijndomein (maart 2020)

Heb je onlangs een e-mail van Mijndomein ontvangen waarin wordt gevraagd extra CNAME-records toe te voegen aan de externe nameservers? Deze mail heb je gekregen omdat je naast de domeinnaam ook een e-mailpakket afneemt bij Mijndomein en in dit artikel vertel ik je wat je moet doen.


Let op: Dit artikel gaat niet over het koppelen van een domeinnaam of mailbox aan jouw Wix website.


  • Ga naar jouw Wix Dashboard en klik rechts bovenin op jouw profielnaam en klik in het menu wat verschijnt op Domeinen.


  • Selecteer vervolgens de website waarvoor de aanpassingen gedaan moeten worden en klik op de pijl aan de rechterkant zodat het kader uitvouwt. Kies voor Geavanceerd, klik op de blauwe button DNS bewerken en vervolgens op Begrepen.


  • Scroll naar CNAME (aliassen) en klik op +Toevoegen. Een nieuwe regel verschijnt waarin de hostnaam al gedeeltelijk voor je is ingevuld.


  • Pak nu de e-mail van Mijndomein erbij en kopieer de gegevens die bij subdomein in deze e-mail staan. In de meeste gevallen zal dit mail1._domainkey zijn. Plak, overtypen kan natuurlijk ook, deze gegevens vóór de hostnaam in de zojuist aangemaakte nieuwe regel. Er wordt automatisch een punt (.) toegevoegd tussen de overgenomen gegevens en de hostnaam.

  • Ga terug naar de e-mail en neem de gegevens over die achter inhoud staat vermeld en vul deze in de kolom Verwijst naar.


  • Herhaal deze laatste drie stappen voor de tweede CNAME-toevoeging die in de e-mail van Mijndomein is opgenomen. Begin opnieuw met +Toevoegen en neem de subdomein en inhoud gegevens over uit de e-mail. Als het goed is ziet het er dan als volgt uit:


  • Scroll nu iets terug naar boven en klik op de blauwe button DNS Opslaan.Klaar! Hiermee heb je de extra CNAME-records van Mijndomein toegevoegd.


Mocht het niet lukken of heb je naar aanleiding van dit artikel vragen, gebruik dan de chatbutton rechts onderin of stuur een e-mail naar info@eerstehulpbijwix.nl. Het meesturen van een screenshot van het scherm met de CNAME (aliassen) is aan te raden.


Veel succes!

512 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page